Piskesmæld

Klienthistorier

I efteråret 2010 var jeg så uheldig at køre galt i min bil og pådrage mig et piskesmæld. 

Jeg havde efterfølgende dagligt hovedpine, mange smerter i nakke, hoved, ryg og lænd. Tit føltes det som om, jeg havde en hjelm på, der spændte rundt om mit hoved, og jeg havde næsten hver dag en kvælningsfornemmelse, som var meget ubehagelig. Jeg var flere gange ved min læge, og jeg prøvede mange forskellige slags smertestillende medicin, men intet virkede desværre. Jeg blev sendt til forskellige undersøgelser på sygehuset og blev tilset af diverse speciallæger – og en af de sidste gange fik jeg at vide af en neurolog, at jeg nok måtte acceptere, at jeg skulle leve med smerterne.  

Tilbage til min egen læge. Jeg synes ikke selv, at jeg på nogen måde er pivet, men efter 1 ½ i et smertehelvede, ville jeg gøre alt for at slippe for de daglige smerter og gener.  Min læge var meget ærlig og sagde, at hun simpelthen ikke vidste, hvad hun skulle gøre for mig. Hun foreslog mig at kontakte akupunktør Helle Wengel, for hun vidste, at Helle er meget dygtig. Jeg var temmelig skeptisk, men jeg stoler meget på min læge, så jeg ville da give det en chance.

Jeg var lidt nervøs første gang jeg skulle til akupunktur - både fordi jeg er bange for nåle, og fordi jeg var skeptisk. Men jeg blev positivt overrasket allerede, da Helle åbnede døren – hun er så glad, imødekommende og meget professionel. 

Jeg fik nåle i både nakke, ører, hoved, ben, hænder og fødder og skulle så ligge i 30 minutter med nålene. Det var en mærkelig følelse, for jeg kunne mærke hvordan nålene arbejdede – en følelse man ikke kan forklare. Efter kun to behandlinger havde Helle fjernet så mange af mine smerter, at jeg kun havde behov for smertestillende medicin et par gange i løbet af ugen, og den kvælningsfornemmelse jeg havde haft i 1½ år var faktisk helt væk. 

En af gangene siger jeg til Helle, at jeg har ret ondt i min arm – typisk musearm, da jeg sidder ved computer hele dagen. Helle siger, at den klarer hun. Helle sætter nogle nåle i mit knæ og min første tanke var: ”Jamen det er jo armen, som gør ondt.” Men Helle får fjernet  smerterne i armen ved at sætte nåle i mit knæ. Jeg var ret imponeret!

På nuværende tidspunkt har jeg fået 10 behandlinger hos Helle, og jeg må sige, at jeg er positivt overrasket og imponeret. De sidste 4 måneder har jeg haft meget mere overskud og har stort set været smertefri - jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har spist smertestillende medicin. Jeg er så glad for, at min læge foreslog mig at kontakte Helle, for jeg ville nok aldrig selv have kontaktet en akupunktør – men Helle er så dygtig, og hun skal have mine varmeste anbefalinger. Man kan ikke forstille sig, hvordan akupunktur virker på ens krop, hvis man ikke selv har prøvet det.  

Maria Kristensen